Indruk

Indruk

Op deze pagina willen wij je een indruk geven van de omgeving van  vakantiehuisje "Tra Mare e Monti". Montegrosso Pian Latte is een 'borgo', vermoedelijk in 1090 gesticht door herders, en betekent "melkvlakte". Diezelfde herders bevolkten 's zomers de hogere alpenweiden. De zomer-nederzetting 'Case Fascei' - zie foto hieronder - behoort tot Montegrosso. 's Winters woonden zij dan in Montegrosso Pian Latte. De laatste 100 jaar zijn de melkvlaktes steeds meer overwoekerd door weelderige bosgroei.

Nog steeds is het een karakteristiek dorp met veel Middeleeuwse straatjes en steegjes, met authentieke trapjes en onverwachte doorgangen. Montegrosso had begin 20ste eeuw circa 450 inwoners. Nú is het een een klein, maar levend dorp waar de tijd (nog steeds) minder snel lijkt weg te tikken. Levend, omdat er ongeveer 130 vaste bewoners zijn- de Montegrossini - en het dorp daarom ook diverse faciliteiten biedt als een dokterspost, een levensmiddelenwinkel, twee restaurants, een postagentschap enz...

De rust, de zuiverheid van de lucht en bovenal de - door de Europese Commissie erkende - diversiteit van flora en fauna, maken dit onontdekte gebied uniek. Daarom hebben we onder het menu "Overig" een aantal 'sliders' om meer te laten zien van de natuur en andere bijzonderheden uit de directe omgeving van het appartement.


Naast al dit natuurschoon, is er - zoals wij dat ervaren - het enthousiasme en de hartelijkheid van de bewoners en de oorspronkelijke keuken, de 'Cucina Bianca', de 'Witte Keuken'. Deze 'Cucina Bianca' (zo geheten omdat de gerechten weinig kleurrijk waren) bestaat uit eenvoudige maar smakelijke en voedzame gerechten op basis van gezonde natuurlijke producten en vond haar oorsprong langs de 'trekpaden' die herders met hun familie volgden van de winter- naar de zomer-weide en andersom.

In een ongecompliceerde sfeer weet men te genieten van de goede dingen van het leven.


Al de ingrediënten als rust, heerlijk eten en slapen èn alle mogelijkheden om te zien of te doen in de 'Valle Arroscia', maken van je verblijf in deze streek, een heerlijke ontspannende tijd. Hier kun je je lekker ontspannen, 'weg' van het drukke bestaan thuis.
's Zomers en 's winters!


Voor iedereen is hier veel te ontdekken en te beleven. Daartoe willen wij je op deze site enkele indrukken meegeven over de veelzijdigheid van deze streek.


GENIET van een heerlijke, rustgevende vakantie in West Ligurië bij "Tra Mare e Monti"!