Leuke Italië links

Diverse (Italië) links

Links en filmpjes over mooie, bijzondere, lekkere of interessante produkten en activiteiten die wij graag met jullie delen.

Van het volgen van Italiaanse lessen vanuit Montegrosso Pian Latte, stijlvolle Italiaanse producten tot filmpjes over wandelen en fietsen in onze regio. VEEL PLEZIER!


Leuke impressies van onze geliefde Valle Arroscia èn de mensen die er wonen èn de lokale feesten en gebruiken publiceren wij met regelmaat op ons YouTube kanaal "ActiefinLigurie puntNL". Ook beeldmateriaal over de workshops zullen wij in de naaste toekomst plaatsen. Uiteraard - indien nodig  - met toestemming van de herkenbare deelnemers. Heb je zèlf leuk materiaal voor ons kanaal èn wil je dat beschikbaar stellen: stuur het ons alsjeblieft. . .

Onze dorps- en streekgenoten houden veel van wijn, èchte wijn, zuivere wijn. Daarom zweren zij bij hun eigen wijn; dan weet je tenminste wat er in zit (en wat er niét in zit). Germano, onze overbuurman en houder van een befaamde imkerij, wil ons middels dit filmpje deelgenoot maken van hoe (eenvoudig) het is om je eigen wijn te maken. Hij neemt ons bij de hand langs de 4 fasen van wijnmaken nàdat de druiven geoogst (of gekocht) zijn, tot het moment dat er een drinkbare jonge wijn gemaakt is. Veel plezier!

Italstudio2

Uit ervaring weten wij dat het je veel plezier en verdieping brengt als je de Italiaanse taal een beetje machtig bent. Italstudio verzorgt taallessen-op-maat, niet ver van "Tra Mare e Monti" vandaan, in San Remo. Deze zijn prima te combineren met een kort of langer verblijf in ons vakantiehuisje: een aanrader!

Italstudio

Schermafbeelding 2016-08-25 om 14.47.29

 

I Monelli  oftewel de "kwajongens" is groeiende groep muzikanten en zangers die Ligurese muziek brengt. Zij zijn ca. twee jaar op spontane wijze bij elkaar gekomen en treden inmiddels regelmatig in de regio op. Kijk en luister naar een muziekvideo van de Monelli hun optreden tijdens de "Festa delle Erbe e della Lavanda" in juli 2016, het "Feest van de Kruiden en de Lavendel". Op deze video ontmoeten zij de Spunciaporchi (zie ook hieronder) en spelen met hun samen. Let op de zanger met de gele gitaar; dit is 'onze' Don. Don Enrico Giovannini is de pastoor van Montegrosso Pian Latte, Cosio en Rezzo: een vrolijke en spontane man die altijd deelt in de feestvreugde en een echte 'showman'. Op hun FaceBook site kun je vinden waar en wanneer zij optreden evenals vele foto's.

Schermafbeelding 2016-08-25 om 14.43.13

Schermafbeelding 2016-07-17 om 22.10.44

Het fietspad - aangelegd voor een tijdrit van de Giro - is een relatief vlak fietspad. Langs het parcour bevindt zich een rose restaurant, waar alléén fietsers naar binnen mogen (!). Op de site speciaal voor dit fietspad gemaakt vindt je veel informatie, een schematische kaart en kun je ook het traditionele 'uitstapje' - de slotklim van Milaan  Sanremo - vinden, zodat je nog een colletje kunt pakken ook! Op de site kun je 'Engels' instellen.

Schermafbeelding 2016-07-17 om 22.11.11

Schermafbeelding 2016-02-15 om 17.12.30


Wandeling
 (film van 8:27) vanaf Monesì di Triora naar de bergrug op de grens met Frankrijk, rifiugio Sanremo, de Redentore en terug naar Monesì.

Schermafbeelding 2016-02-15 om 23.56.52

Schermafbeelding 2016-02-22 om 17.40.17

Gelet op de uitzending van RADAR in februari 2016, kunnen we in Nederland bijna geen kwaliteits-olijfolie krijgen, anders dan bij een goede delicatessen-zaak. Vincenzolio is zo'n leverancier van kwaliteit. Niet alleen levert zij - in Nederland en Italië - aan gerenommeerde Italiaanse restaurants, maar sinds kort is het ook voor particulieren mogelijk om rechtstreeks bij hun je olijfolie te kopen. Vincenzolio wordt gemaakt van olijven uit haar eigen olijfgaarden in Ligurië en wordt regelmatig bekroond voor haar zeer zuivere olijfolie. Op haar site vind je zowel meer informatie over het zuiverheids-certificaat, alsmede hoe je deze olie kunt bestellen.

Schermafbeelding 2016-02-22 om 17.38.52

2016 Spunciaporchi 2

Gli Spunciaporchi (spreek uit Ljie Spoensjaporki) oftewel de "vieze varkentjes" is een gezellig triootje wat levendige regionale muziek maakt. Zij doen dit terwijl zij door de straten van een stad of dorp lopen en - met hun uiterst vrolijke uitstraling en hun interactief gedrag - weten zij de mensen aan zich te binden. Kijk hier naar de muziekvideo van de Spunciaporchi van hun optreden tijdens de "Festa delle Erbe e della Lavanda" in juli 2016, het "Feest van de Kruiden en de Lavendel". Op hun FaceBook site kun je vinden waar en wanneer zij optreden en dat is zéér regelmatig.

2016 Spunciaporchi 4

Schermafbeelding 2016-03-23 om 16.50.55

Als je op je gemak trendy Italiaanse fietskleding wilt passen en niet de hoofdprijs wilt betalen, kun je altijd terecht bij Moniek van der Velden van Actual Bike Wear. Topkwaliteit Italiaanse fietsmode in Utrecht.

Schermafbeelding 2016-03-23 om 16.50.55