foto's 'Eten & Drinken'
- De basis is dat ALLE ingrediënten vers van het land komen. Als dit niet mogelijk is wordt dit direct vermeld.
- "Cioi Longhi". Het eerste van de twee restaurants in Montegrosso, op 100 meter van het appartement. "Cioi Longhi" is een agriturismo. Dit betekent dat het overgrote deel van ingrediënten uit eigen 'ORTO' of uit eigen produktie moet komen.
- "Cioi Longhi" is representant van de 'Cucina Bianca', de oorspronkelijke keuken van dit gebied en heeft een terrasje buiten.
- Giorgio, Donatella en familie en vrienden dorsen het graan op ambachtelijke en duurzame wijze. Typisch "Cioi Longhi", de agriturismo uit Montegrosso.
- "Il Rododendro". Het tweede van de twee restaurants in Montegrosso - vlak bij de kerk - waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Verrassende streekgerechten. Mooi opgemaakte borden.
- Het terras op enkele meters afstand, tegenover "Il Rododendro". Prima plek om een aperatief te nemen.
- "Non solo pane". Het levensmiddelen winkeltje van Barbara (chefkok Rododendro) op 200 meter van het vakantiehuis.
- Natuurlijk wordt er veel knoflook uit "Vessalico", het knoflookdorp wat bij Pieve di Teco ligt, verwerkt. Deze is extra krachtig.
- Wilde spinazie, záálig. Kun je tijdens een wandeling tot begin juni plukken.
- Delicatessenwinkel van Gianluigi Agaccio in Ponte di Nava. Wijd en zijd bekend en het is er altijd druk.
- Delicatessenwinkel van Gianluigi Agaccio.
- (overdekte) markt Imperia.
- De heerlijkste pizza's uit onze streek komen uit Mendatica, 2,5 kilometer verwijderd van je vakantiehuis. Gastheer/vrouw: Giorgio/Anna! Je kunt er ook à-la-carte eten. Maandag gesloten.
- De Vesuvio, een pizza met centrale (ei-)krater!
- Het kraanwater van Montegrosso is zuiver bronwater en wordt, na er koolzuur aan toegevoegd te hebben, in flessen op de markt gebracht onder het merk "Santa Vittoria".
- Druiven genoeg. Ook in Montegrosso kun je bij Barbara heerlijke lokale wijn kopen.
- De traditionele capuccino.
- Paddestoelen gaan de meeste lokalen graag zoeken; om niet de giftige te eten koop je ze best bij Agaccio in "Ponte di Nava".
- Paddestoelen zoeken met Lino. Dan weet je ook zeker dat je geen giftige zult eten.
- In Imperia, rond de haven, verse 'frutti di mare'.
- Vanaf oktober moet er - vanwege goed faunabeheer - veel wild afgeschoten worden. Dit wordt streng gereguleerd, gecontroleerd en levert veel wildzwijnenvlees op.
- Je vindt hier nog ambachtelijke slagers. Filetto, sottofiletto, scamone of culotta: het vlees is uitermate mals en smaakvol.
- De zo belangrijke (gepofte) castagne. Bij Barbara zijn allerlei kastanje-producten te krijgen. Uiteraard in het juiste seizoen.