"Tra Mare e Monti”

Aanzicht van het appartement vanaf dalzijde.
Links raam slaapkamer, midden balkonnetje woonkamer en rechts raam woonkamer/keuken.
valleizijde; hier bevindt zich het terras met BBQ, zitje en parasol
Schermafbeelding 2015-06-12 om 22.28.44straatzijde; op 3 meter links van de ingang bevindt zich de gemeenschappelijk bergruimte.
Uitzicht over Arroscia vallei, gezien vanaf je terras, je balkon
en je appartement "Tra Mare e Monti".

“Tra Mare e Monti” oftewel "Tussen Zee en Bergen" is een LUXE appartement met klein balkon, ruim zonneterras en gedeeld gebruik van een grote bergruimte voor bijvoorbeeld je fietsen, koffers, imperiaal of dakkoffer. De huur is € 350 per week op basis van 2 personen, het hele jaar door. Dit is ALL-IN, dus inclusief bed-, bad- en keuken-linnen, energie, eind-schoonmaak, lokale belastingen, reserveringskosten èn een heerlijke fles lokale rode wijn bij aankomst. Exclusief blijven: eten & drinken en persoonlijke uitgaven.

In de woonkamer bevindt zich een bedkast, een volwaardig bed (90 x 200 cm) voor een eventuele 3e persoon. Voor deze derde persoon geldt een toeslag van € 50 per week.

Reserveren kan van zaterdag tot zaterdag. Zaterdag is dus de wisseldag.

Van september tot en met april is een verblijf mogelijk vanaf minimaal 3 nachten. Een lang weekend/midweek is er al vanaf €199.

In het hoogseizoen (mei t/m augustus) alleen verhuur per week.

Gezien onze huidige ervaringen, vragen wij GEEN BORG.

Ook kun je een extra 2 persoons kamer bijboeken (april t/m oktober). Dit is een kamer met eigen opgang (toilet, wastafel) en bevindt zich op 6 meter van het zonneterras. Ideaal voor bijvoorbeeld opgroeiende kinderen. Uiteraard mogen zij van onze faciliteiten gebruik maken.

Deze kamer kost €175 per week, eveneens ALL-IN.

Je privé terras. Alle toebehoren, zoals kussens, BBQ, asbak enz. . .  
. . .staan in de kast rechts. 
Nèt links van de kast een uittrekbaar (wind)scherm,
tevens voor privacy.
Nèt onder je terras bevindt zich de ateliertuin met zitje,
wastafel, buitendouche en stenen BBQ. In overleg is ook dit ter beschikking.

Tevens bieden wij speciale faciliteiten voor wandelaars, zoals wegbreng- en ophaal-service bij het lopen van trajecten als bijvoorbeeld de "Alta Via dei Monti Liguri".
Fietsers halen wij bij pech op met de auto. Dit alles doen wij tegen een geringe, vriendelijke vergoeding.
Daarnaast hebben wij contacten om fietsonderdelen te verkrijgen en reparaties te laten uitvoeren (in de regel ook buiten kantooruren). Tot slot is er naast een afspoel-mogelijkheid voor fietsen, een overdekte en afsluitbare berging voor deze fietsen.

De stenen BBQ met wastafel.

Volg één van de workshops "op maat" van Karin,
zoals bijvoorbeeld beeldhouwen.
De overdekte en afsluitbare bergruimte die je ter beschikking staat . . .

. . . ook voor koffers, imperiaal enz. . . op enkele meters van het appartement.

Ook grotere groepen - zoals sportteams of verenigingen - tot circa 40 personen zijn meer dan welkom in Montegrosso Pian Latte! Omdat wij dit in nauw overleg met lokale overheden en andere organisaties afstemmen en organiseren, kunnen wij - samen met deze organisaties - ook hen - OP MAAT - bedienen.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Bekijk meer foto's van ons appartement, of doe een korte video-tour van maximaal 3 minuten. 

N.B.: Voor hen die langer willen verblijven (november - maart) geldt tijdelijk het aantrekkelijke tarief van  750 (normaal €900, 2 personen), per maand (4 weken), uiteraard wederom "all-in". Toeslag 3e persoon:  150.
Overige mogelijkheden op aanvraag.

Ligging en faciliteiten

 Het ligt op de zonnige kant van de heuvel op ongeveer 700 meter hoogte en heeft een fantastisch uitzicht over de Arroscia vallei. Het is er ’s zomers niet té heet en ’s winters niet té koud. Het waait (veel) minder dan in Nederland: de gevoelstemperatuur ligt dan ook direct enkele tot vele graden hoger.
MPL ligt erg centraal: in 35 minuten kun je op het strand van Imperia Oneglia liggen (neem er de eerste keer wel een kwartier meer voor om je weg te leren vinden) en - de andere kant op - ben je in 20 minuten in het hooggebergte, boven de 1500 meter.

 


Het dorp heeft een levensmiddelenwinkel (elke dag verse broodjes), een postkantoor, een kerk, een stadhuis, een dokters- en ambulancepost en twee restaurants (Il Rododendro, Cioè Longhi), waar je voortrèffelijk kunt eten (vooraf reserveren wordt op prijs gesteld).


Bij de ProLoco kun je,  binnen of buiten, een drankje drinken met de dorpsgenoten. De ProLoco organiseert regelmatig  activiteiten. Tijdens die activiteiten kun je er ook (uitgebreid) eten. De kwaliteit is fantastisch en de prijs is gematigd.

Ondanks het feit dat er 3x per dag een busverbinding met Pieve di Teco is, vinden wij het absoluut een 'must' om over eigen vervoer te beschikken: het maakt je vrij en onafhankelijk.

Uitrusting van het appartement.

Het LUXE appartement heeft een onafhankelijke opgang, beschikt over centrale verwarming en bestaat uit een splitlevel woonkeuken (koken, spoelen, koelkast met vriesvak, oven en vaatwasser), flatscreen SmartTV (veel satellietkanalen waaronder het Nederlandse BVN), WiFi, kluisje, BlueTooth® speaker, slaapkamer (tweepersoons bed, 2e flatscreen TV) en een badkamer (WC, douche, bidet, wastafel).

Uiteraard is er ook aan de veiligheid gedacht: verbandtrommel, rookmelder, branddeken en brandblusser. Het beschikt over een klein balkon en een groot terras met zitje, parasol en BBQ.

Op enkele meters van de entree bevindt zich een afsluitbare ruimte om je spullen te stallen als bij-voorbeeld fietsen, ski’s, imperiaal.

Appartement en bijbehorend terras zijn privé, dus voor jou/jullie! Het zicht vanaf terras en appartement zie je nog eens hieronder. Is het niet prachtig en rustgevend?


In het appartement vind je meer detailinformatie aan over dorp en de regio.

Wij verwachten van onze gasten dat zij 'als een goed huisvader' met onze spullen omgaan en respect betuigen voor de streek, het milieu en de dorpsbewoners.

Huisdieren zijn niet toegestaan. In het appartement niet roken alstublieft; op balkon en terras zijn asbakken aanwezig.

De reis

Je kunt op vele manieren comfortabel naar Montegrosso Pian Latte reizen. E.e.a. is afhankelijk van je woonplaats en het plezier dat je aan de reis beleeft.

Met het vliegtuig: er zijn vele voordelige vluchten mogelijk; soms heb je al voor enkele tientjes een retourticket. Je kunt vliegen op Nice, Turijn en Genua. De luchthaven van Cuneo komt ook steeds meer in trek. Vluchttijd gemiddeld 1 uur en 20 minuten. Je kunt hier dus vrij snel zijn. Huur wel een (liefst kleine) auto, bijvoorbeeld een Fiat Panda.Vlieg je op Genua of Nice, dan is de treinreis een fantastische ervaring (de kustroute biedt namelijk veel mooie uitzichten) en huur je je auto bijvoorbeeld in Imperia of Albenga. Een nieuwe vergelijkings-site voor het huren van een auto.

De volgende site geeft je een idee over voordelige vluchten, maar laat je hierdoor niet beperken!


Je kunt uiteraard ook met eigen vervoer, auto of motor komen. De afstand is 1200 km vanaf Utrecht. Zelf vertrekken wij gewoonlijk 's morgens om een uur of 5 en zijn dan een uur of 7 's avonds in Montegrosso.

Je hebt alleen een CH-vignet nodig, maar dan kun je ook meenemen wat je maar wilt. Eigen ski's, fietsen, verzin het maar. Je bent dan ook niet afhankelijk van de gestelde reis- en vertrektijden en hoeft dus ook geen 'veiligheidsmarges' in te bouwen.

Wil je niet zoveel rijden op een dag of ben je 'enig chauffeur', plan dan een overnachting in Neuenburg am Rhein - precies halverwege, kort voor de Zwitserse grens - bij Gabriele Grozinger. Een keurige 2-persoonskamer met eigen toilet en douche en ontbijt voor ca. €55. Je auto kun je gewoonlijk overdekt parkeren.


En als je met eigen vervoer gaat, kunt je de benen strekken en koffie drinken wanneer je maar wilt.


Het is verschrikkelijk mooi onderweg. De meesten rijden door Zwitserland: overweldigend die verhouding tussen die grote rotsmassieven en de huisjes, de mensen... Na je boeking zullen wij je ook van voldoende informatie voorzien over mogelijke routes en overnachtingsadressen.

Maak ook van je reis een avontuur, een genoegen!

De route via de Grote Sint Bernhard.

Het meer van Genève.