Op deze pagina willen we presenteren wat je zoals zou kunnen doen, anders dan sportief of creatief bezig te zijn.
Wij noemen dat Relax-Actief!
Hier komen ze in willekeurige volgorde.

Bezoek Pieve di Teco. Pieve betekent 'samenkomst'. Pieve di Teco is dan ook van oudsher de plek waar goederen en diensten verhandelt werden. Ook de pastori, de herders, brachten hun vee, kaas, melk naar Pieve. Laatste zondag van de maand is er een antiquiteiten-markt. In Pieve vind je ook de portici - winkelarcade's - van eeuwen geleden.


Vernazza, Cinque Terre

Met de trein langs de "Rivièra dei Fiori"

Cinque terre, met de boot 'hoppen'

Breng een bezoek aan Cinque Terre, een natuurgebied ten oosten van Genua. Je mag hier niet met de auto komen (behalve de bewoners) en je slechts te voet, met de trein of met de boot verplaatsen. Vanaf de 5 dorpjes kun je de boot of de trein nemen, eventueel terug naar de auto. N.B.: de trein is in Italië relatief erg goedkoop!

Dit brengt mij bij de volgende suggestie: een treinreisje naar een willekeurig station langs de kust tussen Ventimiglia in het Westen en Genua in het oosten. Dit traject staat in de top 7 van de mooiste treinreizen (bron: National Geographic). TrenItalia is de spoorwegmaatschappij; hun site kun je ook in het engels lezen. Het is niet duur en een duidelijke aanrader, goed te combineren met een ander uitstapje of een bezoek aan het strand.

Bezoek het kunstenaars-dorp "Bussana Vecchia". Dit dorp werd een eeuw geleden verwoest door een aardbeving. Kunstenaars - waaronder enkele Nederlandse pioniers - zijn begonnen dit dorp te 'kraken' en weer bewoonbaar te maken. De huizen zijn omgetoverd tot galeries. Vandaag de dag trekken er al weer kunstenaars weg omdat er grif voor die huizen in dat bijzondere en mooie dorp betaald wordt omdat het dorp weer een aantrekkelijke woonplaats voor menigeen is. Het ligt bij Arma di Taggia langs de kust, tussen Imperia en Sanremo.

Breng een bezoek aan SanremoAlbenga/Alassio of Imperia. Je vindt er een keur aan pittoreske kleine gezellige winkeltjes. Ook de duurdere merken zijn goed vertegenwoordigd. Imperia Oneglia heeft een centrum met 'portici' (overdekte galerij), waar zich vele winkels bevinden. Vergeet niet dat in Italië de winkels open zijn van 08.30-12.30 en 15.30 uur-19.30 uur. Dit kan van winkel tot winkel verschillen. Vanaf de portici in Imperia is het maar enkele honderden meters naar de haven. Hier zijn vele restaurantjes waar je heerlijk buiten kunt lunchen, met een blik op een prestigieuze haven!


Bussana Vecchia, beltoren van de oude Sant'Egidio-kerk

Alassio

Triora, stad van het heksentribunaal; vesting op rots

Bezoek Triora, vestingstad en 'heksenstad', in de Valle Argentina, waar - behalve een vallei net boven Genua - de laatste cava zich bevindt waar Ardesia gedolven wordt. Zie ook elders op deze site. Als de sneeuw verdwenen is, kun je Triora bereiken via bergroutes (via de Galleria Garezzo of via Pieve/Rezzo - de SP17) die heel erg mooi zijn.