Op deze site bieden wij je een luxe onafhankelijk 2/3-persoons appartement te huur aan in Montegrosso Pian Latte, met een eigen groot terras - compleet met zitje, BBQ, parasol ... - en gedeeld gebruik van een ruime bergruimte.

Let op: dit appartement/dorp is minder geschikt voor hen die moeilijk ter been zijn. Ook met een kinderwagen op straat lopen is - gezien de vele trappetjes - niet altijd even makkelijk.

Montegrosso Pian Latte is een 'borgo', vermoedelijk in 1090 gesticht door herders, en betekent "melkvlakte". Diezelfde herders bevolkten 's zomers de hogere alpenweiden. De zomer-nederzetting 'Case Fascei' - zie foto hieronder - behoort tot Montegrosso. 's Winters woonden zij dan in Montegrosso Pian Latte. De laatste 100 jaar zijn de melkvlaktes steeds meer overwoekerd door weelderige bosgroei.

Nog steeds is het een karakteristiek dorp met veel Middeleeuwse straatjes en steegjes, met authentieke trapjes en onverwachte doorgangen. Montegrosso had begin 20ste eeuw circa 450 inwoners. Nú is het een een klein, maar levend dorp waar de tijd (nog steeds) minder snel lijkt weg te tikken. Levend, omdat er ongeveer 130 vaste bewoners zijn- de Montegrossini - en het dorp daarom ook diverse faciliteiten biedt als een dokterspost, een levensmiddelenwinkel, twee restaurants, een postagentschap enz...

De rust, de zuiverheid en bovenal de - door de Europese Commissie erkende - diversiteit van flora en fauna, maken dit onontdekte gebied uniek. Daarom hebben we onder het menu "Overig" een aantal 'sliders' om meer te laten zien van de natuur en andere bijzonderheden uit de directe omgeving van het appartement.


Naast al dit natuurschoon, is er - zoals wij dat ervaren - het enthousiasme en de hartelijkheid van de bewoners en de oorspronkelijke keuken, de 'Cucina Bianca', de 'Witte Keuken'. Deze 'Cucina Bianca' (zo geheten omdat de gerechten weinig kleurrijk waren) bestaat uit eenvoudige maar smakelijke en voedzame gerechten op basis van gezonde natuurlijke producten en vond haar oorsprong langs de 'trekpaden' die herders met hun familie volgden van de winter- naar de zomer-weide en andersom.

In een ongecompliceerde sfeer weet men te genieten van de goede dingen van het leven.


Met al deze ingrediënten èn mogelijkheden om in onze 'Valle Arroscia' actief, creatief en relaxt bezig te zijn, maken je verblijf in deze streek, in ons  luxe appartement, een heerlijke ontspannende tijd. Hier kun je jezelf zijn en helemaal 'weg' zijn van het drukke bestaan in je thuisland. 's Zomers en 's winters!


Stel je eigen vakantie "op maat" samen. Voor iedereen is hier veel te ontdekken en te beleven, op álle niveau's. Daarvoor willen wij op deze site slechts de nodige ideeën voorstellen: sportieve-, creatieve- en relax-acties. Ze zijn slechts bedoeld als 'bescheiden' suggesties...

Ook al hebben wij het op deze site veel over actief zijn, laat wel duidelijk zijn dat 'lekker een boekje lezen bij het appartement' voor ons óók actief is:

"GENIETEN op MAAT" is "GENIETEN op JOUW manier!"